Histodian

Gouda en zijn ambachten
Middeleeuwse stad in het Groene Hart

1 dag | Prijs op aanvraag

 

Even terug in de tijd

Gouda is een prachtige middeleeuwse stad, gelegen in het Groene Hart. De perfecte bestemming voor een bijzonder uitje naar een oud-Hollandse stad. Van de rijke Goudse geschiedenis en de veelzijdige cultuur is nog veel te zien in de sfeervolle binnenstad. Zo vindt u er mooie grachten met schitterende monumentale grachtenpanden. Het beroemde vijftiende-eeuwse stadhuis en de Sint-Janskerk verwijzen naar een tijd dat Gouda een belangrijke stad was in het rijke Holland. Sfeervolle hofjes, kleine steegjes en kapelletjes vertellen een verhaal van eeuwen geschiedenis. En overal ziet u de verbondenheid van de stad met het water: van de rivieren de Gouwe en de Hollandse IJssel tot de grachten en watergangen om en door de stad.

In binnen- en buitenland staat Gouda bekend om zijn ambachtelijke producten, waaronder de Goudse kaas. Een beeld dat u niet kan ontgaan als u de stad bezoekt, want de Gouwenaren zijn trots op hun kaas! Aan het Marktplein pronkt al bijna 350 jaar de Goudse Waag waar vroeger de kazen werden gewogen. Tegenwoordig huist in de Waag het Kaas- en Ambachtenmuseum. En dat leert u ook over de andere Goudse ambachten: Goudse pijpen en aardewerk, Goudse kaarsen en natuurlijk de Goudse stroopwafels.

Tijdens deze excursie nemen we een kijkje in het authentieke historische Gouda. Een sfeervol dagje weg met een stadswandeling langs hofjes en grachten, met natuurlijk met een bezoek aan de Sint-Janskerk en het oude stadhuis.  Uw enthousiaste gids neemt u mee in de geschiedenis van de stad en vertelt u over de ambachten waarmee Gouda beroemd is geworden. U krijgt een exclusief kijkje achter de deuren van één van de historische grachtenpanden: onze gids laat u graag binnen in zijn eigen woonhuis! Geniet van een heerlijke lunch tegen het prachtige decor van de Sint Jan. Heeft u na deze dag nog niet genoeg gezien? Wij adviseren u graag over sfeervolle overnachtingsmogelijkheden in Gouda.

 

Programma

Uw arrangement start met thee of koffie en een Goudse stroopwafel. Daarna lopen we naar de Sint-Janskerk voor een rondleiding door deze prachtige laatgotische kerk. Uw gids vertelt u alles over de Goudse Glazen, de wereldberoemde glas-in-loodramen uit de zestiende eeuw. Na een heerlijke lunch op een sfeervolle locatie nemen we u mee voor een uitgebreide stadswandeling. Uw gids laat niet alleen de mooiste plekken zien in de stad, maar vertelt ook de verhalen. We sluiten de excursie af met een bezoek aan een ambachtelijke stroopwafelbakkerij.

 

Programma inclusief

  • Ontvangst met koffie/thee en een Goudse stroopwafel
  • Entree en rondleiding in Sint-Janskerk
  • Uitgebreide lunch
  • Stadswandeling van circa 2 uur
  • Bezoek aan stroopwafelbakkerij

 

Groepsarrangement 'Gouda en zijn ambachten'

 

Datum:                               Gehele jaar door mogelijk

Min. aantal deelnemers        In overleg

Max. aantal deelnemers:      In overleg 

 

 

 

 

Nieuws

01-08-2017 | Nieuw adres

Wij zijn verhuisd! Voortaan vindt u ons in het pittoreske dorpje Langbroek (gem. Wijk bij Duurstede). ... Lees meer »

11-08-2016 | Nieuw mobiel telefoonnummer

Met ingang van 15 augustus 2016 zijn wij bereikbaar op een nieuw mobiel telefoonnummer: 06-441 772 80. ... Lees meer »

21-09-2015 | Nieuwe excursie: Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Biesbosch

Nieuw in ons aanbod: drie dagen genieten van rust, ruimte en cultuurhistorie langs de Nieuwe Hollandse ... Lees meer »