Histodian

Historisch Delft
Prinsenstad van blauw en oranje

1 dag | Prijs op aanvraag

 

Delft: prinsenstad van blauw en oranje

Delft is een historische en sfeervolle stad die wereldberoemd is vanwege zijn blauwe aardewerk. En natuurlijk is het een belangrijke stad voor de Nederlandse geschiedenis vanwege de band met het Nederlandse koninklijk huis. Deze dag voert langs de plekken waar zowel het Delfts blauw als de Oranjes hun sporen hebben nagelaten.

Delfts blauw

U bezoek de enige overgebleven aardewerkfabriek van de circa 32 die zich halverwege de zeventiende eeuw in Delft bevonden: De Koninklijke Porceleyne Fles. In deze fabriek uit 1653 wordt het wereldberoemde Delfts Blauw nog steeds met de hand beschilderd. U maakt kennis met de geschiedenis van Delfts aardewerk en krijgt een rondleiding langs het productieproces. Een bijzondere ervaring in een authentiek bedrijf.

 

Delft en Oranje

Delft heeft natuurlijk meer te bieden dan aardewerk. Veel locaties in de stad getuigen van de verbondenheid met het huis van Oranje. Een bezoek aan Delft is niet compleet zonder de Nieuwe Kerk. Deze laatgotische kruisbasiliek aan de Markt is gebouwd tussen 1383 en 1510. De toren werd twee keer herbouwd na een brand en een blikseminslag. Nu is hij met bijna 109 meter de op één na hoogste kerktoren van Nederland. De oorspronkelijk Rooms-Katholieke kerk werd, na de beeldenstorm, in 1572 protestants. Het grootste en bekendste grafmonument in de Nieuwe Kerk is dat van Willem van Oranje. Onder dit monument bevindt zich de grafkelder van de koninklijke familie.

Ook het Prinsenhof is sterk verbonden met het koninklijk huis. Dit voormalige klooster kwam in handen van de Staten van Holland en werd het woonvertrek van Willem van Oranje. Tegenwoordig in gebruik als Stedelijk Museum zijn er - behalve de beroemde kogelgaten - onder andere een collectie Delfts blauw en historische schilderijen te bewonderen.

Deze excursie voert langs de geschiedenis van Delft. U luncht op een sfeervolle historische locatie en kunt onderweg even uitblazen tijdens een rondvaart door de Delftse grachten.

 

  • Dagexcursie, maatwerk mogelijk
  • Data op aanvraag

De Koninklijke Porceleyne Fles

Het programma begint in de Delftse aardewerkfabriek De Koninklijke Porceleyne Fles. Met een gids maakt u een rondleiding door dit eeuwenoude bedrijf. U ziet de schilders aan het werk, u brengt een bezoek aan het kleine museum en de fabriek en de rondleiding eindigt in de showroom waar u het handwerk kunt kopen. Na de rondleiding krijgt u een kopje koffie of thee met appelgebak.

Stadswandeling door Delft

Vanaf De Porceleyne Fles neemt de rondvaartboot u mee naar het centrum van Delft. Daar maakt u een rondvaart door de Delftse grachten. De lunch gebruikt u in een sfeervolle historische locatie in de binnenstad. Daarna wordt u opgehaald door een enthousiaste gids die u een stadswandeling geeft door het centrum. U bezoekt de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk. Deze laatste is bekend vanwege het praalgraf voor Willem van Oranje en de koninklijke grafkelder. Ook Museum Het Prinsenhof  is een aanrader. Het programma kan aangepast worden aan uw wensen. Liever meer vrije tijd, langer varen, een high tea of private dinner? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Groepsarrangement 'Historisch Delft'

 

Datum:                               Gehel jaar door mogelijk

Min. aantal deelnemers        In overleg

Max. aantal deelnemers:      In overleg 

Prijs:                                  Op aanvraag

Nieuws

01-08-2017 | Nieuw adres

Wij zijn verhuisd! Voortaan vindt u ons in het pittoreske dorpje Langbroek (gem. Wijk bij Duurstede). ... Lees meer »

11-08-2016 | Nieuw mobiel telefoonnummer

Met ingang van 15 augustus 2016 zijn wij bereikbaar op een nieuw mobiel telefoonnummer: 06-441 772 80. ... Lees meer »

21-09-2015 | Nieuwe excursie: Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Biesbosch

Nieuw in ons aanbod: drie dagen genieten van rust, ruimte en cultuurhistorie langs de Nieuwe Hollandse ... Lees meer »