Histodian

Oude ambachten in het Groene Hart
Gouda, Reeuwijk, Schoonhoven

3 dagen | Op aanvraag

 

Driedaags arrangement naar Gouda, Schoonhoven en Reeuwijk

Het Groene Hart is een oer-Hollands cultuurlandschap en één van de twintig Nederlandse Nationale Landschappen. Mensenhanden vormden het landschap dat een interessante mix omvat van uitgestrekte weiden, grote plassen en historische dorpen en steden. Centraal in het gebied ligt Gouda. U maakt een stadswandeling door de historische binnenstad en bezoekt de Sint Janskerk. Lunch en diner zijn op sfeervolle locaties en alles is op loopafstand. Na een overnachting in een uitstekend hotel in de Goudse binnenstad bezoeken we op dag twee het pittoreske vestigstadje Schoonhoven. Vooral bekend vanwege zijn zilversmeedkunst, maar ook onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. In dat kader mag u ook een bezoek aan het piepkleine stadje Nieuwpoort  - aan de overzijde van de Lek - niet missen. Na een bijzonder avondprogramma en een overnachting in Schoonhoven bezoeken we de derde dag het unieke veengebied in Reeuwijk, waar u vanaf het land én het water pas een goede indruk krijgt hoe uit honderden jaren turfwinning dit gebied is ontstaan.

 

  • Groepsarrangement, data op aanvraag
  • Maatwerk mogelijk

 

 

Steden en hun ambachten: Gouda, Reeuwijk en Schoonhoven

Dag 1: Verzamelen in het hotel in Gouda, waarna u naar de Sint Janskerk wandelt voor een rondleiding. Deze kerk is met haar meter 123 de langste kerk van Nederland en beroemd om haar gebrandschilderde ramen uit de zestiende en zeventiende eeuw. Deze 'Goudse Glazen’ tonen beelden van de vaderlandse en Bijbelse geschiedenis. Na de lunch maakt u een stadswandeling door de Goudse binnenstad. Onze gids vertelt u alles over de ontstaansgeschiedenis van de stad en over de vele ambachten waar Gouda wereldberoemd door is geworden. ’s Avonds diner op een bijzondere locatie, in een private dining restaurant. 

Dag 2: Met de bus rijdt u naar Nieuwpoort voor een korte wandeling door dit piepkleine charmante vestingstadje. De bus en de veerpont brengt u ons vervolgens naar de overkant van de rivier de Lek, waar u luncht in een andere vestingstad: Schoonhoven. Tijdens de stadswandeling maakt u kennis met het ambacht waar Schoonhoven zijn faam aan dankt: de zilversmeedkunst. ’s Avonds diner in het hotel, met aansluitend een privé-vioolconcert.

Dag 3: De bus brengt u naar Streekmuseum Reeuwijk, waar u een uitleg krijgt over het ontstaan van het waterrijke Hollandse polderlandschap waarin u deze dagen hebt rondgereisd. De beste manier om het landschap te ervaren is vanaf het water. Tijdens een rondvaart krijgt u tekst en uitleg, en kunt u tevens gebruik maken van een lunchbuffet. De bus brengt u tot slot weer terug naar NS-station Gouda of naar het hotel in Gouda.

 

Dit arrangement is samengesteld in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumentenfonds, www.muziekinstrumentenfonds.nl

Groepsarrangement 'Oude ambachten in het Groene Hart'

 

Datum:                               Gehele jaar door mogelijk

Min. aantal deelnemers        In overleg

Max. aantal deelnemers:      In overleg 

Prijs:                                  Op aanvraag

 

Nieuws

01-08-2017 | Nieuw adres

Wij zijn verhuisd! Voortaan vindt u ons in het pittoreske dorpje Langbroek (gem. Wijk bij Duurstede). ... Lees meer »

11-08-2016 | Nieuw mobiel telefoonnummer

Met ingang van 15 augustus 2016 zijn wij bereikbaar op een nieuw mobiel telefoonnummer: 06-441 772 80. ... Lees meer »

21-09-2015 | Nieuwe excursie: Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Biesbosch

Nieuw in ons aanbod: drie dagen genieten van rust, ruimte en cultuurhistorie langs de Nieuwe Hollandse ... Lees meer »