Histodian

Welvaart in Waterland
Broek in Waterland en Monnickendam

1 dag | Prijs op aanvraag

 

Excursie met boottocht in Broek in Waterland en Monnickendam

Enkele kilometers boven Amsterdam ligt het pittoreske Broek in Waterland. Omringd door weilanden lijkt het een echt boerendorp. Toch is het oorspronkelijk een schippersdorp, waar veel reders, kapiteins en rijke kooplieden in de zeventiende en achttiende eeuw kwamen wonen of een buitenhuis hadden. Al eeuwen staat dit dorp bekend om zijn vele beroemde houten ‘Broeker’ huizen in hun lieflijke groene en waterrijke omgeving. Inmiddels wonen er veel kunstenaars en cultuurliefhebbers, die hun huizen prachtig hebben gerestaureerd. Hoogtepunten in het dorp zijn het 17e-eeuwse Beroemde Huis (uitsluitend open op afspraak) en de Broeker Kerk.

Slechts enkele kilometers verderop ligt Monnickendam. Dit prachtige historische stadje heeft de hoogste dichtheid aan gevelstenen in Nederland. Het kleine centrum heeft knusse grachtjes en een pittoreske binnenhaven en vanaf de toren van de Grote kerk heeft u een prachtig uitzicht over de regio Waterland.

Deze excursie laat u twee hoogtepunten zien uit Waterland, in het Hollandse polderlandschap vlak boven Amsterdam. En geen betere manier om dit te ervaren dan vanaf het water, dus uw vervoer deze dag is een fluisterboot.

 Boottocht Broek in Waterland en Monnickendam

  • Groepsarrangement, data op aanvraag
  • Maatwerk mogelijk

Dagexcursie Broek in Waterland en Monnickendam

Het programma begint na de ontvangst met koffie met taart in Broek in Waterland. De gids neemt u mee voor een wandeling door dit mooie dorp die natuurlijk ook voert naar het Broeker Huis en de Broeker Kerk. Na de wandeling wordt u opgehaald voor een tochtje per fluisterboot. Een korte vaartocht brengt u naar een sfeervolle theetuin, midden in het polderlandschap van Waterland. Daar gebruikt u een heerlijke lunch of high tea. Vervolgens vaart u verder naar Monnickendam. Met een rondleiding leert het stadje beter kennen en kunt eventueel nog kiezen voor een bezoek aan Waterlandsmuseum de Speeltoren. Dit kleine museum geeft een mooi beeld van de historie van het landschap en het leven in de authentieke plaatsjes in Waterland. Het museum is gevestigd in de Speeltoren, met het oudste nog bespeelbare carillon ter wereld.  

 

Programma inclusief

  • Ontvangst met koffie/thee met appeltaart
  • Rondleiding in Broek in Waterland en Monnickendam
  • Entrees 
  • Boottocht per fluisterboot
  • Uitgebreide lunch of high tea

Groepsexcursie 'Welvaart in Waterland'

 

Datum:                               April - oktober. Daarbuiten aangepast programma mogelijk.

Min. aantal deelnemers        In overleg

Max. aantal deelnemers:      28 

Prijs:                                  Op aanvraag

Nieuws

01-08-2017 | Nieuw adres

Wij zijn verhuisd! Voortaan vindt u ons in het pittoreske dorpje Langbroek (gem. Wijk bij Duurstede). ... Lees meer »

11-08-2016 | Nieuw mobiel telefoonnummer

Met ingang van 15 augustus 2016 zijn wij bereikbaar op een nieuw mobiel telefoonnummer: 06-441 772 80. ... Lees meer »

21-09-2015 | Nieuwe excursie: Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Biesbosch

Nieuw in ons aanbod: drie dagen genieten van rust, ruimte en cultuurhistorie langs de Nieuwe Hollandse ... Lees meer »