Histodian

Over Histodian

Histodian is opgericht door mediëvist en erfgoeddeskundige Renate Cevaal. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als adviseur, besloot zij haar werkervaring te combineren met haar persoonlijke passie voor geschiedenis en cultureel erfgoed: de oprichting van Histodian was een feit. 

Histodian heeft als missie om het Nederlandse erfgoed te ontsluiten. Via het vele prachtige erfgoed dat Nederland rijk is willen wij recreanten en toeristen (nader) kennis laten maken met de geschiedenis en de cultuurhistorie van ons land. En overheden en bedrijfsleven laten wij zien dat cultureel erfgoed niet alleen een (soms uiterst kostbare) nalatenschap is, maar ook een potentiële economische drager. Cultureel erfgoed vormt de krenten in de pap van het (stads-)landschap, en kan rekenen op sterk groeiende belangstelling.  Mensen bezoeken in hun vakantie en vrije tijd immers graag historische plekjes, zoals kerken, kloosters, kastelen en oude stadjes. Niet alleen tijdens vakanties in het buitenland, maar met korte tripjes in eigen land. 

Onze passie voor geschiedenis en erfgoed willen wij delen met iedereen die de historie van Nederland beter wil leren kennen. Wij laten u bijzondere pareltjes ontdekken, soms zelfs dichtbij uw huis en op onverwachte plekken. Wij laten u met een andere bril kijken naar het Nederlandse landschap. Beleef, ruik en proef de geschiedenis en cultuurhistorie van eigen land.

 

Waarom Histodian?

Nederland staat bol van de bijzondere en historische plekken. Statige landgoederen, sfeervolle hofjes of karakteristieke landschappen. Soms beeldbepalend, soms nauwelijks meer zichtbaar. Maar hoe weet je waar die leuke plekjes zijn en hoe kom je achter de verhalen? Histodian laat het u zien en beleven.

  • Histodian is dé specialist met kennis van en ingangen bij Nederlands cultureel erfgoed. 
  • Histodian is een vraagbaak, kenniscentrum en (maatwerk-)adviseur over en gids van cultureel erfgoed. Wij delen graag onze kennis en ervaring.
  • Histodian is er voor iedereen die (meer dan oppervlakkig) kennis wil maken met het Nederlandse erfgoed. Bijvoorbeeld via een lezing, onderzoek of (maatwerk) bezoek.

Wij nemen u graag mee in een reis naar het verleden en werken daarvoor samen met historici, architectuurkenners en andere experts. Gaat u mee?

Nieuws

01-08-2017 | Nieuw adres

Wij zijn verhuisd! Voortaan vindt u ons in het pittoreske dorpje Langbroek (gem. Wijk bij Duurstede). ... Lees meer »

11-08-2016 | Nieuw mobiel telefoonnummer

Met ingang van 15 augustus 2016 zijn wij bereikbaar op een nieuw mobiel telefoonnummer: 06-441 772 80. ... Lees meer »

21-09-2015 | Nieuwe excursie: Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Biesbosch

Nieuw in ons aanbod: drie dagen genieten van rust, ruimte en cultuurhistorie langs de Nieuwe Hollandse ... Lees meer »