Histodian

Wat is Histodian?

Histodian is opgericht door mediëvist en erfgoeddeskundige Renate Cevaal. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als adviseur, besloot zij met Histodian haar werkervaring te combineren met haar persoonlijke passie voor geschiedenis en cultureel erfgoed. De missie van Histodian is 'Erfgoed ontsluiten'. Want cultureel erfgoed is een kostbaar bezit dat het waard is om in stand te houden. En vandaar onze bedrijfsnaam: Historie + Custodian (eng. = bewaarder/bewaker).

 

Culturele groepsarrangementen en excursies

Wij hebben een groot netwerk en weten de mooiste plekken te vinden voor uw culturele uitje of excursie. Wij werken met bevlogen gidsen en sprekers die u meenemen in een reis naar het verleden. Historici, architectuurkenners en andere experts die u alles kunnen vertellen over uw bestemming. Lekker eten en drinken, een actief programma of een ontspannen uitje; tegen een sfeervol historich decor is alles toch leuker. Gaat u mee?

Renate Cevaal -  Histodian

Onze passie voor cultureel erfgoed willen wij delen met iedereen die de geschiedenis van Nederland beter wil leren kennen. Wij kennen de bijzondere plekjes, soms zelfs dichtbij huis en op onverwachte plekken. Wij laten u met een andere bril kijken naar een huis, een fabriek of een landschap. Want erfgoed gaat pas leven als je het verhaal erbij kent.

 

Erfgoedtoerisme: een groeimarkt

Via het vele prachtige erfgoed dat Nederland rijk is laten wij recreanten en toeristen uit binnen- en buitenland kennismaken met de geschiedenis en de cultuurhistorie van ons land. En overheden en bedrijfsleven laten wij zien dat cultureel erfgoed niet alleen een (soms kostbare) nalatenschap is, maar ook een potentiële economische drager. Cultureel erfgoed vormt de krenten in de pap van het landschap, en kan rekenen op sterk groeiende belangstelling.  Mensen bezoeken in hun vakantie en vrije tijd immers graag historische plekjes, zoals forten, kerken, kloosters en kastelen. Erfgoed en toerisme hebben elkaar veel te bieden. Wij vertellen u er graag meer over.

Nieuws

01-08-2017 | Nieuw adres

Wij zijn verhuisd! Voortaan vindt u ons in het pittoreske dorpje Langbroek (gem. Wijk bij Duurstede). ... Lees meer »

11-08-2016 | Nieuw mobiel telefoonnummer

Met ingang van 15 augustus 2016 zijn wij bereikbaar op een nieuw mobiel telefoonnummer: 06-441 772 80. ... Lees meer »

21-09-2015 | Nieuwe excursie: Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Biesbosch

Nieuw in ons aanbod: drie dagen genieten van rust, ruimte en cultuurhistorie langs de Nieuwe Hollandse ... Lees meer »